Добре дошли на едно от най-вълнуващите състезания по Трейл Бягане и MTB в България!
 
От 2016 г., Търново Ултра привлича спортни ентусиасти от страната и чужбина. Състезанието предоставя уникална възможност за обединяване на любителите на трейл бягането и MTB-колоезденето в един двудневен спортен спектакъл. Трасетата преминават през красивите пътеки на природния пейзаж в околностите на Велико Търново, предлагайки на участниците уникално съчетание от предизвикателства и приключения.
 
Търново Ултра дава старта на сезона както в Трейл бягането, така и в планинското колоездене, като на старта освен стотици любители, застават и редица от най-класните състезатели на България. С всяка изминала година, състезанието привлича все повече и повече участници, като през 2023 участниците в двата дни бяха повече от 1500.
 
През 2024 увеличаваме портфолиото от дистанции.
 
На 13 април на старт ще застанат колоездачите:
⌂ 33км МТБ
⌂ 60км МТБ
 
На 14 април е ред на участниците в трейл-бягането:
⌂ 14КМ Трейл-бягане
⌂ 25КМ Трейл-бягане
⌂ 32КМ Трейл-бягане
⌂ 51КМ Трейл-бягане
 
Ако еднодневното предизвикателство не е достатъчно за Вас, участвайте в някой от двата дуатлона
⌂ Duathlon Short 33км МТБ + 25КМ Трейл-бягане
⌂ Duathlon Long 60км МТБ + 32КМ Трейл-бягане
 
Търново Ултра съчетава в себе си трудности, изискващи физическа издръжливост и техническа подготовка. Кратките трасета са подходящи за абсолютно начинаещи, но участието в 60КМ МТБ или 51КМ Трейл е сериозно предизвикателство дори и за най-подготвените. Участниците се изправят пред разнообразни терени - от бързи пътеки, през участъци, изпълнени с корени и камъни, до стръмни изкачвания и още по-стръмни спускания. Панорамният пейзаж и атмосферата на състезанието съчетават силата на природата с духа на съревнованието.
 
Търново Ултра е единственият ултрамаратон в България, стартиращ и финиширащ в центъра на областен град. Насладете се на невероятните гледки, безупречната маркировка, богатите подкрепителни пунктове и красотата на Велико Търново, водещи на Търново Ултра стотици нови участници всяка година. Качеството е гарантирано от организатора - Спортен Клуб "Браун Тим" - един от водещите клубове по Спортно Ориентиране в страната за последните 20 години.
 

Усещането да застанеш на старт с още 500 колоездачи!

 

Спускане по една от десетките технични сингъл-трак пътеки по трасето в изпълнение на двукратния победител Цветан Иванов!

 

Да те подгонят 1000 бегачи!

 

Да бягаш по ръба на красивата скала Чуйпетел! Предизвикателно? По-скоро разходка в парка за носителят на 5 титли в дуатлона и една в бягането на 32км - Самуил Вълчев!

 

Да ходиш на ръце...пак там!

 

Да "прескочиш" средновековните крепости Царевец и Трапезица от скалния ръб на Гарга Баир.

 
Не пропускайте възможността да се включите в Търново Ултра 2024 и да изживеете емоцията на състезанието!
 
Регистрирайте се сега!