13 & 14 April 2019

Tarnovo Ultra

Veliko Tarnovo

Organized by Brownteam

    • 13 April 2019
MTB
20km & 40km
D+ 700m & 1300m
    • 14 April 2019
Trail Running
13km, 25km, 43km & 65km
D+ from 500m to 1800m
    • 13 & 14 April 2019
Duathlon
MTB 40km + Trail 43km
 

Какво е Търново Ултра?
Първият Ултрамаратон на Велико Търново. Стартирахме през 2016, не планираме да се отказваме скоро!

Кога се провежда Търново Ултра 2018?
На 15.04.2018г. (неделя) Старт-финалната арена ще бъде в дома на Второто Българско Царство – крепостта Царевец в гр. Велико Търново.

Каква е програмата на Търново Ултра 2018?
   14.04.2018г. (Събота)

18:00 - 19:30 – Регистрация и получаване на стартови пакети в Зала за наблюдение на АВП "Звук и светлина" (адрес: ул. „Тодор Лефтеров“ 7)

18:00 – 19:30 – Отворен за посещения Мултимедиен посетителски център "Царевград Търнов" - Музей на восъчните фигури (адрес: )

19:45 – Техническа конференция  - ще се проведе в Залата за наблюдение на АВП "Звук и светлина" (адрес: ул. „Тодор Лефтеров“ 7)

20:00 – Начало на Аудио-визуален спектакъл „Звук и Светлина”

  15.04.2018г (Неделя)

07:00-08:30 – Регистрация и получаване на стартови пакети на старт-финалната арена в Крепостта Царевец

до 08:45 – Време за придвижване на всички състезатели на 35км МТБ и 25км и 45км Трейл Бягане до старта на Хълм Трапезица

08:45 – Техническа информация, демонстрация на електронна система и разяснения по маркировката и сигурността за 35 км MTB - Хълм Трапезица

09:00 – Старт на 35км. МТБ – Колоездене (първите 500 метра са в несъстазетелен формат) - Хълм Трапезица

09:15 – Техническа информация, демонстрация на електронна система и разяснения по маркировката и сигурността за 25км и 45км Трейл Бягане - Хълм Трапезица

09:30 – Старт на 25 и 45км. Трейл Бягане (първите 500 метра са в несъстазетелен формат) - Хълм Трапезица

10:15 – Техническа информация, демонстрация на електронна система и разяснения по маркировката и сигурността за 10км Трейл Бягане - Хълм Трапезица 

10:30 – Старт на 10км. Трейл Бягане (първите 500 метра са в несъстазетелен формат) - Хълм Трапезица

Около 15:00 – Награждаване


Какво се изисква от състезателите, за да могат да стартират?
1.    Попълнена декларация за участие на собствена отговорност (ще се попълва на старта по време на регистрацията)
2.    За МТБ-колоездене – Задължителна Каска
3.    Предварително запознаване с трасето от предоставената от организаторите информация.
4.    Здравословно и физическо състояние, отговарящи на сложността и трудността на трасето
5.    Заплатена стартова такса

Стартиране и Финиширане

-    Финалната арена е в основната крепост на Второто Българско Царство – Царевец
-    Стартът е изнесен в крепостта на Хълм Трапезица
-    Отделете 30 минути за придвижване от Финала (Царевец) до Старта (Трапезица)
-    Състезатели, които са се регистрирали и са получили стартовите си пакети на 14.04.2018, могат директно да се придвижат до старта
-    Багаж, оставен от състезалите на старта, ще бъде придвижен от организаторите до финала. Това ще се случи след старта на 10км Трейл Бягане в 10:30ч.
-    За датата 15.04.2018., благодарение на партньорите ни от Регионален Исторически Музей – Велико Търново, входът през целия ден и в двете исторически крепости е безплатен. Не е нужно да се акредитирате – входът е свободен за участници, зрители и туристи

Класиране и награди

Състезателите биват награждавани само в групата, в която са подали заявката си. Например: в случай, че даден състезател е подал заявка за група Ветерани и се класира на първо място в нея, но освен това по време се класира на второ място в група Мъже, то той ще бъде награден само в групата, в която е заявен – Ветерани. Аналогично - Ветеран, които се е заявил в група Мъже, няма да бъде класиран в група Ветерани, а само и единствено в група Мъже.

Маркировка

-    Табели, ленти и спрей. (Точна информация ще получите на техническата конференция на 14.04, както и непосредствено преди старта на всяка една от дистанциите)
-    Маркировката е от трите вида ленти за съответното трасе. На места, на които две или три трасета се припокриват, се поставят и от трите ленти. Освен това на определени места е маркирано с Оранжев Спрей.
-    Лента внимание (Червено и Бяло) се ползва само за опасни участъци. Специално за 35км БАЙК – когато видите лента Внимание, намалете драстично скоростта и имайте готовност за слизане от велосипеда!!!
-    Маркировката е поставена начесто. В случай, че не виждате маркировка за повече от 150-200 метра, е веряотно да сте пропуснали разклон
-    Освен това, ще предоставим GPS – трак за предварително пробягване на трасето и вкарване в GPS – Устройства.  Тракове можете да откриете тук:

Подкрепителни Пунктове

-   В раздела с техническа информация на официалния сайт има поместена информация за позицията и видовете на подкрепителните пунктове по всяко едно от трасетата.
-    Пунктовете ще бъдат оградени с лента и напускането им с пластмасови и картонени чаши ще бъде стриктно забранено
-    Приканваме състезалите да се държат отговорно с личните си и предоставените от организаторите напитки и да пазят природата чиста.

Техническа Информация за Трасетата

-    Голяма част от пътеките са туристически маршрути и място за разходка на жителите на Велико Търново и Горна Оряховица. Молим състезателите да се движат с повишено внимание, при наличие на туристи.
-    10км, 25км и 45км Трейл. Много на брой каменисти и тревисти участъци – препоръчително е бягане с дълги чорапи и трейл маратонки с дебела подметка и добър грайфер. На места има кални участъци. Малко преди финалната част на трасето има участък, който е стръмно и технично спускане, което носи опасност от контузии, заради натрупаната умора. Спускайте се с повишено внимание. Значителна част от трасето е открита и при топло време, препоръчваме бягане с шапка за слънцезащита.
-    35км Байк. Първите 1200 метра от трасето са асфалтов път и сравнително широка пътека. След това следва тесен и техничен участък от около 5км, в който изпреварванията ще са трудни. Опасните участъци, като стръмни странични склонове, дънери, паднали дървета и други препятствия са маркирани с червено-бяла лента Внимание. При забелязване на такава намалете скоростта и имайте готовност за слизане от велосипеда. При пресичане на пътища, спазвайте указанията на служителите на КАТ и представителите на организаторите. Малко преди финалната част на трасето има стръмно спускане по асфалтов път с наклон, който на места е над 15-20%. Тъй като този път е много посещаван от туристи, приканваме състезателите да се спускат по него с повишено внимание и да не развиват много висока скорост. Не подценявайте финалното изкачване към портата на хълма Царевец ;)

Отказване от Състезанието

-    Състезанието се счита за приключено, когато са изпълнени следните две условия:
-    Състезателят е уведомил организаторите за отказването си на телефона, посочен на състезателния номер
-    Състезателят е върнал на организаторите своя електронен чип SI-Card на финала.

КОНТРОЛНИ ВРЕМЕНА – CUT OFF

За финала няма контролно време.
Контролни времена на подкрепителен пункт Арбанаси
За 10км трейл – до 14:00 часа (пункта се намира на 4-тия км. От старта)
За 25км трейл – до 14:00 часа (пункта се намира на 10-тия км. От старта)
За 45км трейл – до 14:00 часа (пункта се намира на 20-тия км. От старта)
За 35км МТБ – до 12:30 часа (пункта се намира на 15-тия км. От старта)

ВРЕМЕИЗМЕРВАНЕ

-    Ще бъде използвана спортната система за времеизмерване SportIdent. При участниците на 35км МТБ, системата ще действа безконтактно
-    Организаторите предоставят електронен чип – SI Card, който следва да бъде вързан за състезателя и да бъде върнат непосредствено след финала. Загубен, счупен или невърнат чип се заплаща на цена от 39, 85 или 139 лева, според модела си.
-    По всяко от трасетата има определен брой „контролни” станции, на които състезателите са длъжни да се маркират при преминаване. Пропусната контролна станция, се счита за нарушаване на трасето и състезателят се дисквалифицира.
-    Подробности по отношение на използването на системата, както и демонстрация, ще получите преди старта.
-    Чиповете за отчитане на времето, всеки състезател ще получи в стартовия си пакет.
-    След финала (респективно отказа си от участие) всеки състезател трябва да върне електронния си чип на финалната арена.

СЕРВИЗ ЗА МТБ - КОЛОЕЗДЕНЕ

– Всеки състезател може да остави на старта (най-късно до 9:00) резервни части и инструменти, които ще бъдат транспортирани от организаторите до подкрепителен пункт Арбанаси.
-    Всичко следва да е добре опаковано и надписано с номерата на състезателите, които имат право да го ползват
-    Резервните части и инструменти ще бъдат върнати на финала най-късно до 15:00 часа

ВРЪЗКА С ОРГАНИЗАТОРИТЕ

Иван Димитров + 359 888 375 247
Калин Пенчев +359 887 536 226
Николай Димитров + 359 887 22 68 87
Андрей Абаджиев + 359 895 544 312
Иван Сираков  + 359 878 56 11 66

Какви са стартовите такси?
Start fees

Как да се регистрирам за участие?
Може да заявите вашата регистрация тук Eventbrite - Търново Ултра 2018 Trail & MTB.

Начини на плащане:
 Плащането става Онлайн или по Банков път. И двете опции изискват задължителна регистрация в Eventbrite

Ако изберете да заплатите с банков превод, моля след трансфера изпратете
(1) банково потвърждение;
(2) номера на регистрацията си от Eventbrite на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Превода трябва да е нареден до 08 Април 2018. Ако плащате за повече от 1 човек, моля изпратете мейл с номерата на регистрациите на всички състезатели на следния мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Банкова Сметка: СК Браун Тим – ЕИК 104662828
Банка ПроКредит Банк ЕАД
IBAN BG27 PRCB 9230 1010 5036 16 BIC PRCBBGSF

Какво е трасето на Търново Ултра 2018?
Старт-финалната арена е в основната крепост на Второто Българско Царство – Царевец. Трасето преминава през живописните райони на манастир Света Троица, местност Камъка над гр. Горна Оряховица, хижа Божур, скалните откоси на местност Гарга Баир, село Арбанаси, манастир Свети Свети Петър и Павел, местност Ксилифор.  Подробен GPS-трак и gpx-файл за качване на мобилни устройства очаквайте около месец преди състезанието на официалния ни сайт www.tarnovo-ultra.com

Кой стои зад организацията?
Спортен Клуб „Браун Тим”, създаден през 2007 година. Един от водещите клубове по Ориентиране – със силни представяния както в лятното, така и в ски-ориентирането и коло-ориентирането. От няколко години СК „Браун Тим” развива и спорта лека атлетика, а членове на отбора са и най-добрите ни състезатели по лятно ориентиране и планинско бягане – Кирил Николов – Дизела и Иван Сираков. Това е третото ни издание и продължаваме да се стараем да удовлетворяваме високите изисквания на родните бегачи и планински колоездачи.

Очакваме ви!

Go to top